Συνήθεις ερωτήσεις που έχουν οι άνδρες σχετικά με τον εθισμό στο σεξ

Απάντηση: Υπάρχουν πολλές κόκκινες σημαίες που μπορούν να σηματοδοτήσουν έναν εθισμό στο σεξ. Ένα άτομο που χρησιμοποιεί σεξουαλική sex δραστηριότητα είτε πρόκειται για σεξουαλική επαφή, θέαση πορνογραφίας, σεξ μέσω τηλεφώνου, chat rooms, πορνεία ή αυνανισμό ως μούδιασμα, κάτι που το εμποδίζει να αισθάνεται άσχημα, μπορεί να έχει εθισμό στο σεξ. Άλλοι δείκτες ότι η σεξουαλική συμπεριφορά προκαλεί προβλήματα στον εξαρτημένο είναι ότι ο σύζυγός τους αναστατώνεται για τη συμπεριφορά του ή έχουν χρεωθεί λόγω πληρωμής για τηλεφωνικές σεξουαλικές γραμμές ή ιστότοπους πορνογραφίας στο Διαδίκτυο. Αφιερώνοντας υπερβολικό χρόνο στην προβολή πορνογραφίας Πάνω από 10 ώρες την εβδομάδα είναι μια άλλη κόκκινη σημαία, καθώς αυτή η σεξουαλική συμπεριφορά παρεμβαίνει στο χρόνο που αφιερώνετε με φίλους, οικογένεια ή στη δουλειά.

Ένας άλλος βασικός παράγοντας είναι ότι ο εξαρτημένος προσπάθησε να σταματήσει τη σεξουαλική συμπεριφορά αλλά απέτυχε. Όταν όλα αυτά συνδυάζονται, είναι καιρός να ζητήσετε βοήθεια από έναν επαγγελματία.

  1. Ερώτηση: Μπορώ να θεραπευτώ;

Απάντηση: Πολλοί εθισμένοι στο σεξ ανέφεραν ότι μπορούν να θέσουν υπό έλεγχο τη σεξουαλική τους συμπεριφορά, μέσω οποιασδήποτε από μια ποικιλία μεθόδων θεραπείας. Μερικοί παρακολουθούν εγκαταστάσεις εντατικής αποκατάστασης. άλλοι πηγαίνουν σε συνεδρίες θεραπείας, παρακολουθούν συναντήσεις 12 βημάτων ή χρησιμοποιούν φάρμακα και πολλές άλλες τεχνικές για να ελέγξουν τη σεξουαλική τους συμπεριφορά. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την εύρεση ενός έμπιστου ατόμου που θα ενεργεί ως “συνεργάτης λογοδοσίας”. Ή για τους εθισμένους στην πορνογραφία, μπορεί να σημαίνει τη χρήση προγραμμάτων υπολογιστή που εμποδίζει την πορνογραφία.

  1. Ερώτηση: Το να θεραπεύομαι σημαίνει ότι εγκαταλείπω το σεξ;

Απάντηση: Όχι. Σε αντίθεση με τις χημικές εξαρτήσεις που σχετίζονται με το αλκοόλ ή τα ναρκωτικά, το σεξ αναγνωρίζεται ως μια υγιής πτυχή της ζωής. Η θεραπεία για τον εθισμό στο σεξ, ενώ περιλαμβάνει μια περίοδο αποχής, επιδιώκει να θέσει υπό έλεγχο τη βλαβερή και ανεπιθύμητη ενοχλητική σεξουαλική δραστηριότητα σε σημείο που δεν προκαλεί πλέον βλάβη. Μπορεί να οδηγήσει στη διακοπή της προβολής πορνογραφίας, στη διακοπή της προσέλκυσης ιερόδουλων και σε άλλες συμπεριφορές «κατώτατης γραμμής» ή ακόμα και σε παράνομες δραστηριότητες. Ο στόχος είναι να σταματήσουμε την επιβλαβή συμπεριφορά, αλλά σίγουρα να μην εγκαταλείψουμε το σεξ.

  1. Ερώτηση: Είναι αληθινός ο εθισμός στο σεξ ή απλώς κάτι που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν για να δικαιολογήσουν τη συμπεριφορά τους;

Απάντηση: Για να λέμε την αλήθεια, υπάρχουν ορισμένοι ειδικοί που δεν πιστεύουν ότι ο εθισμός στο σεξ είναι πραγματικός και λένε ότι είναι περισσότερο προϊόν αντικρουόμενων κοινωνικών κανόνων και ηθών. Άλλοι λένε ότι υπάρχει εθισμός στο σεξ, αλλά δεν πιστεύουν ότι ανταποκρίνεται στον ορισμό του εθισμού με τον ίδιο τρόπο που ο εθισμός στο αλκοόλ ή στα ναρκωτικά. Για έναν εθισμένο σεξ που αναζητά θεραπεία, μπορεί να είναι αμφιλεγόμενο σημείο. Για να λάβει κανείς θεραπεία, πρέπει πρώτα να αναγνωρίσει ότι έχει ένα πρόβλημα και να σταματήσει να προσπαθεί να χρησιμοποιήσει μόνο τη δύναμη της θέλησής του για να το ελέγξει. Πολλοί άνθρωποι έχουν αναζητήσει θεραπεία για τον εθισμό στο σεξ και ανέφεραν αποτελέσματα. Μεγάλο μέρος της κριτικής σχετικά με την εγκυρότητά του έχει απευθύνεται σε διασημότητες που εμπλέκονται σε δημόσια σεξουαλικά σκάνδαλα και δεν είναι σχεδόν ανάλογη με τον μέσο άνθρωπο που δεν ζει στα μάτια του κοινού. Ο εθισμός στο σεξ είναι πραγματικός και κάποιος που παλεύει με ανεπιθύμητες σεξουαλικές συμπεριφορές σίγουρα μπορεί να επιβεβαιώσει αυτό το γεγονός.

  1. Ερώτηση: Τι το προκάλεσε αυτό; Πώς κατάφερα να είμαι έτσι;

Απάντηση: Δεν υπάρχει οριστική αιτία για τον εθισμό στο σεξ, και για κάθε άτομο θα είναι διαφορετική. Πολλοί εθισμένοι στο σεξ αναφέρουν ότι έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά σε νεαρή ηλικία και μεγαλώνουν με μια διαστρεβλωμένη άποψη για το σεξ και για το τι πρέπει να είναι μια υγιής σεξουαλική ζωή. Για άλλους, είναι απλώς η βιασύνη των χημικών ουσιών στον εγκέφαλό τους αφού ανακάλυψαν το απόθεμα πορνογραφίας ενός γονέα ή το συναντήσουν με κάποιον άλλο τρόπο. Άλλοι πάλι υποδεικνύουν ότι η προσβασιμότητα της πορνογραφίας του Διαδικτύου τους έκανε να πέσουν σε έναν κύκλο, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που στράφηκαν στη χρήση του σεξ ως αναισθητικού παράγοντα σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής τους και άρχισαν να βασίζονται σε αυτό ως μηχανισμό αντιμετώπισης. Για κάποιους που μεγαλώνουν με κακοποίηση, παραμέληση, εγκατάλειψη και εμπλοκή έχουν κάνει να αναζητήσουν άλλους τρόπους για να αισθάνονται καλά με τη ζωή και τον εαυτό τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *