Recensioner är mycket efterfrågade på webben; i själva verket kan du basera en hel frilansande författarkarriär på dem. Så vilken typ av recensioner kan du skriva?

De flesta författare tänker direkt på bokrecensioner. Men även om det kan vara reviewgorilla.se roligt och underhållande att skriva bokrecensioner, kan du inte skapa en lukrativ hembaserad verksamhet på dem.

Låt oss titta på vilka typer av recensioner du kan förvandla till ett företag, som en författare gjorde.

Din egen hembaserad recension Skriva företag – vad du ska granska

Min vän Anita föll i att recensera av en slump. Hon recenserar nu affiliate-produkter, men hon började med att granska webbplatser.

Hon är tidningsjournalist, så hon skapade en blogg för flera år sedan både för att locka redaktörer och för att presentera sitt skrivande för dem. Hon sa: “Jag började granska webbplatser på min blogg, bara för min egen nöjes skull – ingen bad mig göra det. Sedan hände något riktigt konstigt. Jag fick meddelanden från webbansvariga på många olika webbplatser som bad mig att granska deras webbplatser, och erbjuda betalning för det också.”

Inom några månader förvandlades hennes webbplatsrecensioner till en fantastisk liten bisyssla. Anita förklarade: “Efter att jag hade gjort det ett tag började jag förstå varför mina webbplatsrecensioner var populära. För det första var de en fantastisk källa till länkar, och länkar är valuta på webben. För det andra gav de trovärdighet för sajter som jag recenserade – mina recensioner var inte alla positiva, jag var helt ärlig och slängde in en hel del, men folk älskade det. Sedan dök det upp andra sajter, vars enda affärsplan var att ge webbplatsrecensioner.”

Kunskap är makt, och Anita förstod nu hur populära recensioner kan vara.

Så Anita skapade flera egna sajter, baserat på hennes recensioner av affiliate-produkter. Så här berättar hon det: “Jag var gravid, så det verkade naturligt att skapa en sajt som väntar på att bli mamma och granska alla produkter jag köpte till barnet. Jag hittade helt enkelt produkter som erbjöd affiliate-program , och granskade dessa produkter. Jag gjorde snabbt försäljning av produkterna och fick provision.”

Hon skapade andra webbplatser inom sina intresseområden – matlagning, fotografering och fastigheter. Alla erbjöd recensioner, och alla gjorde bra ifrån sig. Så när hennes son var sex månader skrev Anita inte längre för tidningar, hon var upptagen på heltid med sin recensionsverksamhet.

Recensioner är populära på webben eftersom de hjälper människor att fatta beslut. Om du funderar på att köpa något ska du kolla efter recensioner för att se vad andra säger. Så att recensera produkter som du själv använder, eller köper själv, eller vänner har köpt, är ett bra sätt att komma igång med att recensera, för om produkterna har affiliate-program så gör du provision. Även om de inte har affiliate-program kan du sälja reklam på dina webbplatser.

Hur man kommer igång med granskning

Du kan skriva recensioner för andra eller för dig själv. För att skriva recensioner för andra, skapa bara flera “exempel” recensioner på din egen sida och annonsera dig själv som recensent.

Du hittar också många sajter på nätet som behöver granskare, och även om betalningen är minimal är det ett bra sätt att komma igång.

När du har lite erfarenhet, förgrena dig. Gör som Anita gör – granska produkter och tjänster inom dina intresseområden. Du kan basera ett helt hemföretag på granskning, så om idén fascinerar dig, sätt igång.

Upptäck hur lätt det är att tjäna pengar på att skriva frilans med Angela Booths utbildningsprogram “Sälj ditt skrivande online NU” på [http://sellwritingnow.com/Home/training.html] Programmet är också roligt och lönsamt. Det finns ett helt år med lektioner och uppdrag: “Sälj ditt skrivande online NU” hjälper dig att tjäna medan du lär dig, även som en helt ny författare.