Waarom Book Smarts niet hetzelfde is als succes – Een verklaring van meerdere intelligenties

Wat komt er als eerste in je op als ik intelligentie zeg? De kans is groot dat je geest beelden oproept van Albert Einstein of een persoon die getallen in Slim Duurzaam Wonen zijn hoofd kan berekenen als een computer. Dit type intelligentie staat bekend als logisch-wiskundige intelligentie en het is tegenwoordig de overheersende vorm van het beoordelen van intelligentie in onze academische systemen. Hoewel het bezit van een superieure capaciteit van dit type intelligentie je een goed cijfer zal opleveren in de meeste onderwijsinstellingen, leidt het niet tot succes, geluk of prestaties in het leven op zich.

Beroemde mislukkingen in de klas

Aan het begin van de 19e eeuw werd een gedeeltelijk dove jongen met een aandachtstekortstoornis door zijn leraar naar huis gestuurd met een briefje aan zijn ouders waarin stond dat de jongen “stom en niet leerbaar” was. Dit betekende het einde van het formele onderwijs voor deze jongen. Als volwassene daagde de mislukking van de lagere school de grootste wetenschappelijke geesten en academische theoretici van zijn tijd uit door ‘s werelds eerste duurzame elektrische gloeilamp uit te vinden en werd hij in de geschiedenis vereeuwigd als de meest productieve uitvinder van de moderne tijd -Thomas Alva Edison.

Aan het begin van de 19e eeuw verliet een nederige grensjongen, die in een blokhut met één kamer in Kentucky woonde, na slechts 18 maanden de lagere school – om nooit meer een voet in een klaslokaal te zetten. Deze jongen had echter een vraatzuchtige honger naar boeken en beheerste alles, van de bijbel tot wetboeken. In feite heeft de jongeman zich autodidactisch een weg gebaand naar zijn professionele carrière als advocaat, wat de poort voor hem opende om de politiek in te gaan. Op 6 november 1860 werd de man met slechts 18 maanden lagere schoolopleiding verkozen tot de 16e president van de Verenigde Staten en werd hij een van de meest inspirerende presidenten aller tijden: Abraham Lincoln.

De negen afzonderlijke intelligenties

Het is jammer dat het logisch-wiskundige type intelligentie de overheersende vorm van intelligentie is die tegenwoordig wordt gebruikt om studenten in onderwijsinstellingen te beoordelen. Volgens Harvard-psycholoog dr. Howard Gardner, die in 1983 zijn theorie over meervoudige intelligenties publiceerde, zijn er in feite negen verschillende soorten intelligentie. Het volgende is een beschrijving van die negen intelligenties:

  1. Logische intelligentie (cijfer/redenering slim)

Dit heeft de mogelijkheid om te berekenen en te kwantificeren, evenals volledige wiskundige bewerkingen. Het maakt gebruik van inductieve en deductieve redeneerpatronen. Dit type intelligentie is goed ontwikkeld bij wiskundigen, wetenschappers en detectives. Dit soort mensen zijn geïnteresseerd in patronen, categorieën en relaties. Ze houden van rekenproblemen, strategische spellen zoals schaken en het uitvoeren van methodische experimenten.

Previous postHow to Pick The Right Yoga Teacher Training Next postDoctoraten in de verpleegkunde: 2 geweldige opties om uit te kiezen

Waarom Book Smarts niet hetzelfde is als succes – Een verklaring van meerdere intelligenties

Wat komt er als eerste in je op als ik intelligentie zeg? De kans is groot dat je geest beelden oproept van Albert Einstein of een persoon die getallen in Slim Duurzaam Wonen zijn hoofd kan berekenen als een computer. Dit type intelligentie staat bekend als logisch-wiskundige intelligentie en het is tegenwoordig de overheersende vorm van het beoordelen van intelligentie in onze academische systemen. Hoewel het bezit van een superieure capaciteit van dit type intelligentie je een goed cijfer zal opleveren in de meeste onderwijsinstellingen, leidt het niet tot succes, geluk of prestaties in het leven op zich.

Beroemde mislukkingen in de klas

Aan het begin van de 19e eeuw werd een gedeeltelijk dove jongen met een aandachtstekortstoornis door zijn leraar naar huis gestuurd met een briefje aan zijn ouders waarin stond dat de jongen “stom en niet leerbaar” was. Dit betekende het einde van het formele onderwijs voor deze jongen. Als volwassene daagde de mislukking van de lagere school de grootste wetenschappelijke geesten en academische theoretici van zijn tijd uit door ‘s werelds eerste duurzame elektrische gloeilamp uit te vinden en werd hij in de geschiedenis vereeuwigd als de meest productieve uitvinder van de moderne tijd -Thomas Alva Edison.

Aan het begin van de 19e eeuw verliet een nederige grensjongen, die in een blokhut met één kamer in Kentucky woonde, na slechts 18 maanden de lagere school – om nooit meer een voet in een klaslokaal te zetten. Deze jongen had echter een vraatzuchtige honger naar boeken en beheerste alles, van de bijbel tot wetboeken. In feite heeft de jongeman zich autodidactisch een weg gebaand naar zijn professionele carrière als advocaat, wat de poort voor hem opende om de politiek in te gaan. Op 6 november 1860 werd de man met slechts 18 maanden lagere schoolopleiding verkozen tot de 16e president van de Verenigde Staten en werd hij een van de meest inspirerende presidenten aller tijden: Abraham Lincoln.

De negen afzonderlijke intelligenties

Het is jammer dat het logisch-wiskundige type intelligentie de overheersende vorm van intelligentie is die tegenwoordig wordt gebruikt om studenten in onderwijsinstellingen te beoordelen. Volgens Harvard-psycholoog dr. Howard Gardner, die in 1983 zijn theorie over meervoudige intelligenties publiceerde, zijn er in feite negen verschillende soorten intelligentie. Het volgende is een beschrijving van die negen intelligenties:

  1. Logische intelligentie (cijfer/redenering slim)

Dit heeft de mogelijkheid om te berekenen en te kwantificeren, evenals volledige wiskundige bewerkingen. Het maakt gebruik van inductieve en deductieve redeneerpatronen. Dit type intelligentie is goed ontwikkeld bij wiskundigen, wetenschappers en detectives. Dit soort mensen zijn geïnteresseerd in patronen, categorieën en relaties. Ze houden van rekenproblemen, strategische spellen zoals schaken en het uitvoeren van methodische experimenten.

Previous postHow to Pick The Right Yoga Teacher Training Next postDoctoraten in de verpleegkunde: 2 geweldige opties om uit te kiezen

Post Your Comment

Name required

Website

Comment