Er is een mooie scène van een jonge dame en haar vriend op het terras van hun huis door een Delftse kunstenaar. De naam van het A.G.A Terras schilderij is “The Terrace” dat in de galerijen van het Art Institute of Chicago hangt.

De scène speelt zich af vanuit een raam dat uitkijkt op het terras. Op de vensterbank ligt een elegante doek gemaakt van de beste materialen die een soort zwaard omhult (alleen het handvat is zichtbaar). Dit doek is het voertuig dat ons van de binnenkamer naar het zonovergoten terras en de tuin daarachter leidt.

Als je over het handvat van het zwaard kijkt, wordt het afgewisseld met de muziekinstrumenten die op de stoel naast de tafel op het terras staan. Uit het verschijnen van de partituren en instrumenten die rondslingeren, moeten er muzikanten zijn geweest die aan het spelen waren en dus het toneel verlieten, want het jonge stel is niet gekleed of geschikt voor dergelijke activiteiten. Het jonge paar is goed gekleed, de jongedame in rood en wit en haar metgezel in donkere kleding, er hangt een sfeer van gezelligheid tussen hen.

Achter het paar in het raam erboven staan twee figuren, een man (zijn rug is naar ons toe) en een vrouw, hoe ze verband houden met de scène is niet bekend maar de dame lijkt naar het jonge paar te kijken, misschien een voogd. De tafel naast het jonge stel is bedekt met een zeer rijk kleed van felrood en daarop staat een dienblad met een wijnkan, naast de partituren van het wijnvat. Aan de achterkant van de jongeman en helemaal over het terras is een fijne stenen balustrade waarop beelden staan en een grote bloempot (allemaal in klassiek reliëf).

Door de balustrade heen kijkend zie je de formele tuinen, die symmetrisch zijn aangelegd. In het midden is een tuinpad dat leidt naar een ingang, die uitkomt op de velden erachter. Aan elke kant zijn bomen geplant in een evenwichtige vorm die de wijnstokken op de muur erachter complimenteren.