Det finns många, många online-låneföretag att välja mellan, så var börjar man när man letar efter ett avlöningsdagslån? En dålig idé är lån att googla på “löndagslån” och sedan blunda och välja en plats på din datorskärm. En bra idé är att börja med att förstå processen för avlöningslån.

Ett avlöningsdagslån är ett kortfristigt lån med mindre stränga krav än traditionella långfristiga lån. De erbjuds vanligtvis utan kreditprövning, inga förskottsavgifter och ingen handpenning. Dessutom är lånepengarna i de flesta fall tillgängliga för dig inom 24 timmar.

Det är lätt att bli frestad när man erbjuds snabba pengar. Innan du bestämmer dig för om du ska ta ett avlöningsdagslån måste du dock vara säker på att du är kapabel att betala tillbaka det belopp du tänker låna. Visst, du kanske vill ha $1500, men har du råd att betala $1500 på din nästa avlöningsdag, plus en långivares avgift?

När du stöter på en akut penningsituation och du är säker på att du kan hantera ett avlöningslån på ett ansvarsfullt sätt, är det viktigt att överväga dina alternativ. Detta kan ta lite tid och forskning. Med så många långivare tillgängliga, är det här tid väl använd för de krångel du sparar dig själv från på vägen.

De fem främsta faktorerna du bör tänka på när du letar efter ett företag för lönelån online är:

  1. Lånepriser. Avlöningslåneräntan på nätet varierar enormt från företag till företag. Medan vissa företag för avlöningslån tar ut ett prisvärt och schablonbelopp på 15 %, kan andra ta ut så högt som 50 %.

Undvik alla avlöningslåneföretag som inte tydligt avslöjar sina priser. Om de inte är villiga att avslöja låneräntan för dig förrän du är redo att förbinda dig till ett låneavtal, se upp – det är dessa företag som ofta tar ut dolda avgifter. När du gör din forskning, ha en kalkylator i närheten, så att du kan se det faktiska dollarbeloppet du kommer att debiteras baserat på lånebeloppet du behöver.