I følge nyere statistikker er kjæledyreiere majoriteten av befolkningen i amerikanske artikler, forbløffende 65 % av alle amerikanske husholdninger har minst ett kjæledyr, og i mange av disse hjemmene anses kjæledyrene deres som en del av familien. Med så mange hjem som inneholder kjæledyr, er det ikke rart at det er laget så mange lover for å beskytte kjæledyrene våre. Byråer som kanskje ikke eksisterte for bare et tiår siden, som Society for the Prevention of Cruelty to Animals (S.P.C.A), er nå den dyreportal.com dominerende kraften i krigen mot dyremishandling.

Men mye ansvar ligger fortsatt hos kjæledyrseierne når det gjelder å sørge for at kjæledyrene deres er trygge. Å sørge for at et kjæledyr er trygt og sikkert inkluderer også å ta de nødvendige skrittene for at de kommer tilbake hvis de noen gang blir borte. Hvert år blir mer enn en million kjæledyr rapportert tapt til krisesentre rundt om i landet, og et stort flertall av disse kjæledyrene blir aldri returnert på grunn av mangel på identifikasjon, eller oppdatert kontaktinformasjon for eierne.

Å tilby en metode for å identifisere tapte kjæledyr og returnere dem til eierne hjelper til med å avlaste redningsbyråer og krisesentre fra denne oppgaven, og lar dem fokusere på å returnere det tapte kjæledyret. Løsningen på dette problemet er levert av et selskap kalt RecoveryPets.Com, de har etablert en tjeneste som gir kjæledyrseieren muligheten til å registrere kjæledyret sitt i en global kjæledyridentifikasjonsdatabase. Når du er registrert hos tjenesten, er kjæledyrbeskrivelsen, fotografiet og eierens kontaktinformasjon tilgjengelig for gjenoppretting av tapte kjæledyr.

Tjenester som den som tilbys av RecoveryPets.Com og nasjonale ly-byråer jobber for å sørge for at kjæledyr er trygge og trygge hos eierne. Fordi tapet av et kjæledyr kan være en traumatisk opplevelse, så hvis det er måter å redusere stress forbundet med å miste et kjæledyr, så er det deres oppgave å sørge for at disse tjenestene er på plass. Gjenoppretting av kjæledyr er betraktelig forbedret hvis finnerne av tapte kjæledyr har et synlig identifikasjonssystem, og kjæledyr-ID-koden er de mest gjenkjennelige gjenstandene en kjæledyrseier kan sette på kjæledyret sitt.