Beste plaatsen voor kunstliefhebbers om te bezoeken in Salzburg

Als de vierde grootste stad van Oostenrijk, de beste plaatsen voor kunstliefhebbers om te bezoeken in Salzburg. Artikelen Salzburg heeft veel te bieden, of u hier nu voor een lang bezoek bent of gewoon voor een weekend. Van de beroemde architectuur tot de grootste en oudste gebouwen ter wereld: de stad doet er alles aan om indruk te maken en haar bezoekers te Luchthavenvervoer boeien.

Naast al het andere is de stad ook een toevluchtsoord voor kunstliefhebbers, met klassieke en moderne kunst die zeer aanwezig is in de stad en toegankelijk is via talrijke galerijen, musea en evenementen. Toegegeven, simpelweg in de stad zijn is op zichzelf al een bijna poëtische ervaring, maar het wordt nog beter als je op zoek gaat naar de beste plekken om een artistieke dosis inspiratie en schoonheid op te doen. Gelukkig zijn veel van deze plaatsen gemakkelijk te bereiken als u eenmaal bent gesetteld met uw vervoer naar de luchthaven van Luchthavenvervoer prijs Salzburg.

Folkloremuseum

Gelegen op de top van een prachtige heuvel met uitzicht op Hellbrunn Park, is het Folklore Museum een prachtige manier om niet alleen kunst te ontdekken en waarderen, maar ook meer te leren over de cultuur van de stad. Dit schilderachtige museum zit boordevol interessante items, waaronder indrukwekkende religieuze schilderijen, lokaal meubilair en zelfs traditionele kostuums. Het landhuis waar het museum is gevestigd, biedt bovendien een prachtig uitzicht op de vesting Hohensalzburg (de grootste vesting van Midden-Europa) en het paleis Hellbrunn. Zelfs als u aanvankelijk niet van plan was het Folkloremuseum te bezoeken, is het niet moeilijk om uw vervoer naar de luchthaven van Salzburg om te leiden voor een snel bezoek.

De kunstprojecten van de Salzburg Foundation

Al het handige vervoer vanaf de luchthaven van Salzburg brengt u ook langs de Art Projects van de stad. Dit is een innovatief initiatief dat in 2002 van start ging en onder leiding staat van de Salzburg Foundation. Sinds de conceptie hebben kunstinstallaties, prachtige sculpturen en diverse andere projecten plaatselijk en internationaal gerenommeerde kunstenaars getoond, die grote aantallen toeristen hebben aangetrokken en belangstelling hebben gewekt voor hedendaagse, stedelijke kunst. U kunt elk jaar een rondleiding boeken voor een reeks geplande kunstprojecten voor een werkelijk unieke ervaring.

Panoramamuseum

Zelfs als u niet veel tijd heeft om de stad te verkennen, mag u het Panorama Museum niet voorbij laten gaan, waar u misschien wel langs loopt tijdens uw vervoer vanaf de luchthaven van Salzburg naar de stad. Het meest opvallende kenmerk van het museum is een enorm schilderij van een historische afbeelding van de stad, met een omtrek van 26 meter, waardoor bezoekers bij binnenkomst meteen versteld staan. Een digitale installatie heeft tot doel zowel oude als moderne aspecten van de stad aan toeristen te laten zien en iedereen in staat te stellen de schoonheid van dichterbij te bekijken. U kunt communiceren met de monitoren om meer details en bezienswaardigheden van de stad te verkennen. Naast de hoofdattractie heeft het Panorama Museum ook enkele grote schilderijen van de 19e-eeuwse landschapsschilder Hubert Sattler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *