Animators zijn artiesten als geen ander. In tegenstelling tot schilders, theaterkunstenaars of acteurs, ontstaan er animators – die verder gaan dan cartoons. Artikelen De personages die ze creëren moeten opzettelijk zijn, zijn vaak vrij van tekortkomingen die slechts menselijk zijn. Maar om deze kunstwerken te produceren is het heel belangrijk dat deze animatiekunstenaars hun artistieke best moeten zijn, van de besten moeten leren en het beste moeten Animatiebrouwerij creëren.

Van de ruwe flipbooks die op scholen worden gemaakt tot de CGI en 3D-motion graphics: het idee van animatie is hetzelfde: de onmiskenbare aantrekkingskracht ervan op zowel het innerlijke kind als de kritische volwassene.

Animatie die verder gaat dan films en tekenfilms:

De wereld ligt vandaag de dag voor iedereen, en de grenzen tussen de velden vervagen. Animatie is, naast film en televisie, ook in de digitale ruimte een veelgebruikte techniek. Met name animatie verbetert het ontwerp van webpagina’s en applicaties en digitale marketing, meer vanwege het gebruik en de bruikbaarheid ervan, dan alleen vanwege de esthetische aantrekkingskracht die het biedt. Denk aan zoiets eenvoudigs als een afbeelding voor het laden van pagina’s: niemand staart graag naar een leeg scherm. Geanimeerde merklogo’s creëren hier unieke indrukken als geen ander.

Laten we eens kijken naar enkele toepassingen waar de animatie-industrie zich op richt, naast entertainment.

Onderwijs:

Animatie wordt gelijkgesteld met plezier en entertainment, en dit is precies waarvoor het in het onderwijs wordt gebruikt. Edutainment vervangt snel de traditionele methodologie van het uit het hoofd lezen van boeken. Het is een bewezen feit dat iedereen meer informatie onthoudt, begrijpt en begrijpt als er op een leuke, ervaringsgerichte manier les wordt gegeven, vergeleken met een gewone klassikale ervaring. Voeg daar VR en AR aan toe en je hebt een perfect recept voor onderwijs in handen.

Sociale media:

Wat ooit als afleiding of nevenvermaak werd gezien, is nu mainstream geworden, waarbij mensen meer tijd doorbrengen op sociale media en netwerksites dan waar dan ook. Dit jaar waren de meest lucratieve plaatsingen bij de beste grafische ontwerpscholen en de beste animatiescholen voor sociale-mediabedrijven met lucratieve salarissen. Snapchat-filters die elke dag veranderen en ervaringen zoals dat oneindige feed-concept of ‘swipe’ zijn allemaal bijdragen van animatie, en deze functies maken sociale media tot de onweerstaanbare kracht waaraan we allemaal bezwijken.

Wetenschap & geneeskunde:

Van het visualiseren van de details van de menselijke anatomie via medische animatie tot het creëren van 3D-modellen voor wetenschappelijk onderzoek en analyse: het vermogen van animatie om replica’s te creëren die dicht bij de werkelijkheid staan, heeft het tot een essentieel hulpmiddel gemaakt op het gebied van wetenschap en geneeskunde. Het toedienen van medicijnen en het stellen van diagnoses is eenvoudiger geworden dankzij medische animatie. Ziekenhuizen en zorginstellingen werken nu samen met Topanimatiescholen om animatiediensten op maat te krijgen.