Fouten die beginnende makelaars maken

Elke keer als ik met iemand over mijn bedrijf en carrière praat, komt altijd naar voren dat “ze erover hebben nagedacht om in onroerend goed te Makelaar Ens stappen” of iemand kennen die dat heeft gedaan. Met zoveel mensen die erover nadenken om in onroerend goed te stappen en in onroerend goed te stappen – waarom zijn er dan niet meer succesvolle makelaars in de wereld? Nou, er zijn maar zoveel zaken te doen, dus er kunnen maar zo veel makelaars in onroerend goed in de wereld zijn. Ik heb echter het gevoel dat de inherente aard van het bedrijf, en hoe verschillend het is van traditionele loopbanen, het voor de gemiddelde persoon moeilijk maakt om met succes de overstap naar de vastgoedsector te maken. Als makelaar zie ik veel nieuwe agenten hun weg naar mijn kantoor vinden – voor een interview en soms om hun carrière te beginnen. Nieuwe makelaars brengen veel geweldige kwaliteiten mee – veel energie en ambitie – maar ze maken ook veel gemaakte fouten. Hier zijn de 7 belangrijkste fouten die beginnende makelaars maken.

1) Geen bedrijfsplan of bedrijfsstrategie

Zoveel nieuwe agenten leggen al hun nadruk op bij welke makelaardij ze zich zullen aansluiten als hun glimmende nieuwe licentie per post komt. Waarom? Omdat de meeste nieuwe makelaars nooit voor zichzelf hebben gewerkt – ze hebben alleen als werknemer gewerkt. Ze denken ten onrechte dat het starten van de makelaardij hetzelfde is als ‘een nieuwe baan krijgen’. Wat ze missen is dat ze op het punt staan voor zichzelf te beginnen. Als u ooit de deuren heeft geopend voor ELK bedrijf, weet u dat een van de belangrijkste ingrediënten uw bedrijfsplan is. Uw bedrijfsplan helpt u te bepalen waar u naartoe gaat, hoe u daar komt en wat u nodig heeft om uw vastgoedbedrijf tot een succes te maken. Dit zijn de essenties van elk goed businessplan:

A) Doelen – Wat wil je? Maak ze duidelijk, beknopt, meetbaar en haalbaar.

B) Diensten die u levert – u wilt niet de “manusje-van-alles & meester van niets” zijn – kies woningen of bedrijven, kopers/verkopers/huurders en in welk(e) gebied(en) u zich wilt specialiseren. makelaars in onroerend goed hebben meestal het meeste succes bij kopers/huurders en gaan pas over tot het aanbieden van huizen nadat ze een paar transacties hebben voltooid.

C) Markt – aan wie breng je jezelf op de markt?

D) Budget – beschouw jezelf als “nieuwe makelaar in onroerend goed, inc.” en schrijf ALLE uitgaven op die je hebt – gas, boodschappen, mobiele telefoon, enz … Schrijf vervolgens de nieuwe uitgaven op die je opneemt – boordkosten, meer benzine, meer mobiel gebruik, marketing (erg belangrijk), enz. ..

E) Financiering – hoe gaat u uw budget betalen zonder inkomen gedurende de eerste (minstens) 60 dagen? Wanneer ga je break-even draaien met de doelen die je jezelf hebt gesteld?

F) Marketingplan – hoe gaat u bekendheid geven aan uw diensten? De MEEST effectieve manier om jezelf op de markt te brengen, is naar je eigen invloedssfeer (mensen die je kent). Zorg ervoor dat je dit effectief en systematisch doet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *